Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

VERSIUNEA RSS EDITIA CURENTA:
8 tineri adoptaţi peste hotare şi caută familiile naturale din Ialomiţa
De, Sorin Dutu | 2016-08-23 ( Afisari: 1732)Trecutul ne ajunge din urmă. De data asta este vorba despre copiii anilor '90, daţi spre adopţie internaţională. Azi, îşi caută părinţii biologici. O româncă din Irlanda, Ileana Cunniffe, a lansat, în ianuarie 2015, o platformă de socializare dedicată celor care vor să-şi cunoască rădăcinile. A fost asaltată deja de sute de cazuri. Nu-i de mirare. Statisticile oficiale spun că între 1994 şi 1999 au fost date spre adopţie internaţională 10.585 de suflete. Putem vorbi despre o întreagă generaţie de copii abandonaţi de părinţii lor, imediat după 1990. Minorii de atunci sunt azi oameni în toată firea. Dar, vor să-şi cunoască rădăcinile. Există la ora actuală un adevărat fenomen al căutărilor, de cele mai multe ori pe reţelele de socializare. Se trimit mesaje, se schimbă opinii, se caută cel mai mic indiciu care ar putea conduce spre locul de baştină.
Şi astfel s-a născut „The never forgotten Romanian children“ sau în traducere „Copiii niciodată uitaţi ai României“. Efectul acestei decizii a fost cu mult peste aşteptările autoarei, în primele două săptămâni pagina recepţionând mesaje de la 600 de persoane. La ora asta, în lista membrilor comunităţii virtuale sunt nu mai puţin de 1.853 de oameni.

8 ialomiţeni adoptaţi în străinătate îşi caută sau şi-au găsit familiile pe Facebook

Căutând pe pagina de facebook „The never forgotten Romanian children“ am descoperit că sunt cel puţin 8 tineri care s-au născut în Ialomiţa şi acum îşi caută părinţii biologici. Între timp, unii dintre ei au fost mai norocoşi şi au reuşit să-şi regăsească familiile naturale.
Iată câteva dintre mesajele tinerilor care îşi caută familiile.
„Mă numesc Cutarida Claudia, născută pe data de 3 Noiembrie 1996 în SLOBOZIA, judeţul Ialomiţa. Sunt adoptată în Washington, SUA. Îmi doresc foarte mult să-mi găsesc mama biologică, Cutarida Adela şi întreaga familie. Visez de mulţi ani să-i aud vocea; oare sună la fel ca a mea, seamănă cu mine?? Mai am fraţi, surori? Oare şi ei se gândesc la fel de mult la mine...am aşa de multe întrebări!! Vă rog foarte mult, AJUTAŢI-MĂ!! Găsirea lor, este găsirea identităţii mele. DISTRIBUIŢI, mulţumesc foarte mult tuturor!!”
Tot din Slobozia mai este şi Ştefan Luciana, 24 de ani, adoptată în Maryland, SUA, la vârsta de 6 luni. Luciana are multe informaţii din timpul adopţiei, inclusiv o fotografie a mamei ei, Ştefan Rădiţa. "Pe fraţii mei îi cheamă: Victor Ştefan, Viorel Ştefan or Matache, Cristian Matache, Valentin Ştefan şi Ionuţ Ştefan. Tatăl meu cred că se numeste Vasile Matache”. Între timp Luciana a reuşit să ia legătura cu familia ei naturală.
Un tânăr din Feteşti îşi caută familia tot prin intermediul paginii de facebook „The never forgotten Romanian children“.
„Salutări tuturor din Walla Walla, Washington, USA. M-am născut în judeţul Ialomiţa, România, pe 7 Martie 1991. Mă numesc Ignat Adrian. La scurt timp după naştere, am fost adoptat de o familie minunată care mi-a oferit multă dragoste şi o copilărie de vis. Îmi doresc foarte mult să-mi găsesc şi să-mi cunosc familia biologică - originea şi rădăcinile mele. Părinţii mei se numesc Maria Şi Anton Ignat. Este o mare posibilitate ca ei să fie din FETEŞTI, Ialomiţa. Am această fotografie cu ei doi, însă copilul din fotografie este sora mea biologică, Bianca Ignat. Vă rog foarte mult să mă ajutaţi, DISTRIBUIŢI”.
În perioada în care s-au făcut acele adopţii peste hotare, copiii nu erau adoptaţi doar din mediul urban, ci şi din mediul rural. Aşa s-a întâmplat şi cu Florina Cristea, o tânără din comuna Dridu, care a fost dată spre adopţie la vârsta de doar 17 luni.
„Numele meu este Florina Cristea. Sunt din DRIDU, County Ialomiţa, România. Am fost adoptată la vârsta de 17 luni şi de foarte mult timp sunt în căutarea familiei mele.
Numele părinţilor mei sunt ConstanţA Codreanu şi Stelian Cristea. Vă rog foarte mult să distribuiţi şi anunţul meu în România şi poate careva din familia sau rudele mele mă recunoaşte. Mulţumesc foarte mult”.

Tânăr din Slobozia, adoptat în Noua Zeelandă, şi-a regăsit familia după 25 de ani

PĂUN Leonard, născut pe 27 Mai 1990, este un copil adoptat din Slobozia în Noua Zeelandă. Şi-a căutat familia pe facebook şi cu ajutorul distribuirilor mesajului său şi-a găsit familia.
„Mi-am găsit familia!!!! Mulţumesc foarte foarte mult, totul cu ajutorul dvs aici. Nu am cuvinte să vă mulţumesc. La mulţi ani şi sărbători fericite tuturor. Vă rog să continuaţi şi să faceţi visul realitate tuturor copiilor adoptaţi din România. Ce frumoasă surpriză!!! Eu, fraţii mei 2 din Ţăndărei, Ialomiţa şi părinţii noştri”.
Pe pagina de Facebook respectivă am mai găsit numele altor trei tineri care îşi caută părinţii: IONIŢĂ Viorica, Ialomiţa; ŞTEFĂNESCU Daniela & Nicolae, Ialomiţa.
Din păcate, nu am reuşit să descoperim dacă aceştia au şi fotografiile publicate pe reţeaua de socializare şi nici din ce localitate provin. Sperăm, totuşi, să reuşească să-şi reîntâlnească familiile.
Cătălin Frangulea

Comenteaza
ATENTIE: Jurnalul de Ialomita nu isi asuma diversele puncte de vedere ale celor care posteaza mesaje si nici nu intervine in continutul acestora. Totusi, redactia isi rezerva dreptul de a sterge de pe site comentariile care contin jigniri, injurii sau calomnii la adresa ziarului, angajatilor sau a altor persoane fizice si juridice.
Nume:

E-mail:

Subiect:
Comentariu:

DESPRE NOI REDACTIA PUBLICITATE ABONAMENTE CAUTARE AVANSATA CARIERE CONTACT
Nu exista intrebari deocamdata.
  CURS:     1 $ = 4.1758 RON | 1 &euro = 4.7558 RON
   
, Romania
Vant:
Presiune:
Actual
Resimtit