Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

VERSIUNEA RSS EDITIA CURENTA:
Tribunalul a respins contestaţia lui Sava privind interdicţia de a-şi exercita funcţia de primar
De, Sorin Dutu | 2016-08-23 ( Afisari: 1824)
Vineri, 5 august, primarul suspendat al municipiului Urziceni, Costel Sava, a fost convocat la DNA Bucureşti pentru i se prelungi măsura de control judiciar prin care i se interzice exercitarea funcţiei de primar, cu încă 30 de zile. Luni, 8 august, Sava a contestat măsura procurorilor anticorupţie la Tribunalul Ialomiţa şi a cerut revocarea măsurii preventive a controlului judiciar.
După cum era de aşteptat, instanţa a respins solicitarea lui Sava. Aşadar, primarul-inculpat, deşi a câştigat un nou mandat în urma alegerilor din 5 iunie, nu va putea să-şi exercite funcţia până pe data de 8 septembrie a.c.. În acest mod, municipiul Urziceni se înscrie pe lista oraşelor din ţară ai căror primari au fost realeşi în funcţie, dar nu îşi pot exercita funcţia din cauza problemelor penale.

Sava, primarul care este şi nu mai este

În urmă cu peste un an de zile, primarul municipiului Urziceni, Constantin Sava, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Ulterior, după mai multe luni, dosarul a fost preluat de DNA. Procurorii anticorupţie au date şi probe potrivit cărora în datele de 4 iunie 2014 şi 6 ianuarie 2015, inculpatul Sava Constantin, în calitate de primar al municipiului Urziceni, a determinat o subordonată din cadrul primăriei, să dispună „sistarea” popririi instituite asupra conturilor bancare ale SC Carman SRL, pentru sumele de 50.539,52 lei, respectiv 102.919,13 lei, fără ca societatea comercială să îndeplinească condiţiile legale privind suspendarea sau încetarea executării silite. Evident, Sava a comis toate aceste fărădelegi după o înţelegere prealabilă cu Marius Ceteraş, administratorul firmei Carman SRL. La parchet, însă, Sava a declarat că nici măcar nu-l cunoaşte pe Ceteraş.
În urmă cu două luni, DNA a extins măsura preventivă a controlului judiciar aplicată inculpatului Constantin Sava, primar al municipiului Urziceni, întrucât acesta a exercitat presiuni asupra principalului martor împotriva sa – coinculpata Maria Irimie. Mai exact, Sava s-a răzbunat pe Irimie pentru că a colaborat cu procurorii, declarând că a ridicat popririle pe conturile firmei Carman la solicitarea primarului. Presiunea exercitată de primarul – inculpat a constat în impunerea consilierilor locali de a vota desfiinţarea funcţiei deţinută de Maria Irimie în cadrul Direcţiei de Taxe şi Impozite. Şi uite aşa, Sava s-a ales cu interdicţia de a-şi exercita funcţia până pe data de 10 iunie 2016. Ulterior, DNA i-a prelungit măsura până pe data de 9 august, prelungire care a fost contestată şi pierdută în instanţă de către Sava.
Sorin Duţu

Comenteaza
ATENTIE: Jurnalul de Ialomita nu isi asuma diversele puncte de vedere ale celor care posteaza mesaje si nici nu intervine in continutul acestora. Totusi, redactia isi rezerva dreptul de a sterge de pe site comentariile care contin jigniri, injurii sau calomnii la adresa ziarului, angajatilor sau a altor persoane fizice si juridice.
Nume:

E-mail:

Subiect:
Comentariu:

DESPRE NOI REDACTIA PUBLICITATE ABONAMENTE CAUTARE AVANSATA CARIERE CONTACT
Nu exista intrebari deocamdata.
  CURS:     1 $ = 4.1758 RON | 1 &euro = 4.7558 RON
   
, Romania
Vant:
Presiune:
Actual
Resimtit